Under attack - Bombad.

Vi satt hemma i soffan och hade precis satt oss tillrätta och pustat ut efter dagens bravader och grannens bravader. Vad händer då?

En stor J*la smäll och ett ljussken som inte var av denna värld. Fort som ögat var jag i fönstret och kolla så de inte var parkeringen och någon bil som small, framför allt inte min bil, Men det var de som tur var inte.

Nästa tanke, De där skumma stället ovanför pizzan. Där snuten är en gång i veckan, där måste det vara. Men nej, de syndes ingen rök och ingen eld. Däremot några vilsna indier, thank you werry much. Dom stack så fort dom kunde.

Efter en stund kom vi ner på gården, och insåg att det var faktiskt inte där det small utan det var mellan husen, en farbror ronaldo kan vi kalla honom, bor precis ovanför där det small, och han sa de skaka i fönstren så han trodde de skulle flyga ut.

Efter mycket om och kom i vilket fall polisen, och det var nästa grej, det var en gammal fritidsledare från hultsfred. Se där, världen är verkligen liten.

Frågan är bara hur länge man törs bo här, de blir bara värre o värre....

Hade inte det stått folk och packat bilen 50 meter därifrån så hade den nog legat i en container eller framför en dörr.

Vart är du veckan som har gått?

Tror jag nyss insåg att det faktiskt är snart en vecka sen jag skrev något här sist. Vet inte om jag inte haft något o säga, eller om det är för att jag faktiskt haft fullt upp. har haft saker från 09 - 20 varje kväll typ. Så, resten av tiden har gått åt och sova.

Vad har hänt då?

Min bil har kommit hem från verkstaden, utan minsta lilla anmärkning gick den igenom besiktningen, dock är jag nu nästan 5000 fattigare.  Men nu fungerar den, mycket bra tillochmed!

Jag har fått ett extra jobb, bestående i och skicka ut massvis med info till riktade målgrupper, så det är blankett 1,2 och 5 till person A, i ett internpost på med en lapp, lägg i hög. Blankett 1,4 och 7 till nästa osv. Okej, de är bara 30 timmar, så visst. Men de ger mig i vilket fall nästan 3000 kronor extra i maj, vilket ger mig lite mer pengar o leva på.. Eftersom CSN är skit i maj. och juni, juli med.

Mer då? mer då?


Nej, inge skvaller i vilket fall som. Händer inte så mye.


Nehe, nu ska jag och min mage ta o lägga oss ner och ta de lite lugnt, vi har fikat och ätit tårta hela förbaskade dagen.


Måndag igen...

de var inget vindskydd jag var i i helgen, dock en ganska så mysig och trevlig stuga. Synd bara att alla inte var lika trevliga i sällskapet utan att en del bara ska finna fel och själva stå i centrum.

En lär dig sluta eller en lär dig ta ett steg tillbaka kurs vore inte så dum idé! 

helgens tråkigaste var definitivt misstänkt vinterkräk sjuka. Själv kännde jag mig i söndags snurrig i skallen och väldigt matt, även idag samma sak, så vi får väl se. men tror de är upp till 78 timmar, så bryter inget ut i natt så.

Måndag igen betyder också att man måste läsa massa saker, massa grejer till skolan (universitetet).
I morrn ska ja in till norrköping igen, mitt kära pendeltåg saknar nog mig. Undra om de finns regnr på tåg? kanske skulle börja föra journal över vilka jag brukar åka med?

Sen vill jag bara slå ett slag för gnistes, vars hus brann ner för ett tag sedan, Håkan gniste pappan bedömdes inte överleva, men nu i helgen hade läkarna frågat om han ville ha cd på, och han svarade ja! snacka om mirakel!
http://gniste.blogspot.com/ för den som är intresserad o läsa, jag vet det är mycket religöst snack, men gnistes är ett pastorspar, så liv with it!


Inte ens idag...

Inte ens idag slipper jag mitt waterloo, ska till norrköping o hämta upp någon idag. Så inte ens idag norrköping, så slipper vi varandra.

Helgens bravader.

Sådär, nu är jag duschad, packad och allt. Så i morrn bitti är det bara o gå upp 0600 och se till att komma iväg.

Ska till gillwell, de lär ju inte se ut så här:


Tydligen den engelska gilwell gården

För er som inte greppat vad jag ska göra, så ska jag på en mycket exklusiv helg i de sörmländska vårskogarna, hoppas verkligen att det blir vackert väder, så vi kan vara ute, för det lär vi nog vara i vilket fall som.   De lär nog se mer ut så här:


Men de blir nog bra, ska nog få sova ut. Vi har frukost 0700 söndag morgon. Ska inte sitta här o vara bitter mer. Ska lägga ner det sista och snart gå o lägga mig och sova.... Borde läsa ut en utredning på 200 sidor med, men.... de är ju så tråkigt!

lite bilder för o höja förväntningarna på helgen:








näe nu orkar ja inte leta bilder mer!

Vi ses o hörs! åter på söndag.

ps. alla bilder är hittade från www.scout.se

Det var ett jäkla tjat om o rösta...

men jag tycker det är viktigt! Ni som är studenter och medlemmar i STUFF, gå in på studentportalen längst ner i vänstra hörnet har ni studentomröstningar, rösta sen på det ni tycker är bäst, precis det NI tycker.

Det viktiga är att göra sin röst hörd, jag anser att när du får rösta är det en skyldighet likväl som en rättighet.

Sen att jag röstar på listaNorrköping, och ställer upp på den listan det är väl bra och så, men det viktigaste är att man röstar, inte att man röstar på mig, utan det som känns bra och den man själv tror på!

In Hultsfred....

Som omväxling så åkte jag ett annat tåg, nämnligen detta tåg:


Men nu är jag hemma i stöket och härjet iaf. Så vi får väl se. De ska bli kalas, och de lagas mat och de lagas det ena och det andra, förstår inte felet med en enkelt tårta och kaffe?

Settmans tar över!

Det  är sjukt vad trött manblir efter att ha producerat hemtentor, direkt efter den är lagd i lådan, så infinner sig en nästan skärmmande trötthet, vilken man bara botar med o ligga på soffan...

Inget som har hänt heller, våran kära isolde har varit här och röjt :P Eller vart ute traskat med mig i grannskapet.

Annars, nej, inget. Ska dra till lilla hultsfred i morrn, med tåg kors i taket. Ska få skjuts med Uffe hem på söndag kväll. Men de känns lite lustigt, och inte ha bilen, att inte kunna åka lite som man vill och som jag själv känner för.

Det om det, jag läste på text tv:n något om att nu tar familjen settman över våra liv. Peter settmans fru, Anna Settman har blivit VD på aftonbladet om jag minns rätt, detta tillsammans med att Peter settmans produktionsbolag Baluba ligger bakom istort sett allt på tv 4 och en stor del av SvT's produktioner skulle altså innebära att de tar över...

Inte mig emot, jag tycker han är bra. detta är altså mannen som styr våra liv:

rosa

(hämtad från svt.se)

Kanske mer känd som:

Isadora (eller isadore?)

Idag är jag officellt hundvakt och tentafri. var o slängde in den på posten så nu är tentan över, och det får gå som det går. kändes inte helt klockrent men när tusan gör det de?

ÄR också oficelthundvakt åt isa fisa, den stackars lilla hunden, eller jag vet inte vem de är mest synd om. Hon ligger här o gnäller och ska ha uppmärksamhet... Det är ingen lätt historia när hon vill ha uppmärksamhet jämt.

Anberlin - Your first last kiss.

Har hittat ett nytt band o lyssna på, Anberlin... De är lite min stil tror jag. Lite åt hållet med paramoore mfl.

Ska ta tag i fråga tre och fyra på tentan nu med. De var verkligen inte lätt, och de känns som om jag bara får ut skit på ett papper.. Inte bra.

Får väl se hur det går...

ListAn

Sådär, nu har listorna till kårfullmäktie blivit offentliga! Som man kan se här, så "ställer" jag upp på ListaNorrköping. En lista som vill föra upp norrköpingsfrågor på dagordningen och att det ska vara självklart att alla beslut som tas ska ha ett norrköpingperspektiv. Lite som barnsituation ska finnas med i alla frågor som rör dem :P

Anledningen till jag gör detta är att jag vill påverka, jag vill förbättra våran situation i norrköping, det känns ibland som om faktiskt norrköping är bara en "bonus" till linköping och lite av en slasktratt, vi får det som blir över. Jag vill också se en aktivare kår, ett mer livligt kårhus och varför inte större och bättre norrköping som studentstad?

En stor anledning, eller en totalt avvägande anledning till att välja ListaNorrköping var också att man har ingen partipolitik bakom. Jag tycker det inte hör hemma i våran kår, kåren ska kunna agera politiskt när det behövs, man ska kunna peka med pinnar och berömma oavsett parti som styr och ställer men jag anser inte att ex socialdemokratiska arbetare (???) partiet  eller miljöpartiet har o göra med sina partier i kårfullmäktie, det är studenter som ska sitta där... (jmf gröna studenter "Gröna Studenter är en del utav Miljöpartiet de Gröna.")

Vi studenter ska oavsett partitillhörighet, politisk ideologi arbeta för kåren och våran studiesituation. Det är något grundläggande jag tycker, lite svårt o utveckla men....

Om du tycker att:
  • Vill du ha Norrköping som studentstad? Rösta ListaN
  • Vill du ha fokusfråga Norrköping? Rösta ListaN
  • Är du trött på att vara lillasyster åt Linköping? Rösta ListaN
  • Vill du ha möjligheten att påverka nästa års styrelse? Rösta ListaN
  • Vill du att campusbussen ska gå fler eller på senare tider? Rösta ListaN
  • Vill du vara säker på att norrköpingsperspektivet inte glöms bort i fullmäktige? Rösta ListaN
  • Vill du förändra och förbättra policyn kring Mottagningen? Rösta ListaN
  • Vill du ha höjt studiemedel? Rösta ListaN
  • Vill du främja mångfalden? Rösta ListaN
  • Vill du utveckla kårhuset Trappan? Rösta ListaN
  • Vill du hjälpa till att lyfta Norrköping som studentstad? Rösta ListaN
  • Vill du höja kvaliteten på lokaler och läromedel? Rösta ListaN
  • Vill du ha bättre och billigare lunchalternativ på Campus Norrköping? Rösta ListaN
  • Vill du förbättra tillgängligheten för funktionsnedsatta på Campus Norrköping? Rösta ListaN
  • Vill du fokusera kårens arbete mer på Norrköping? Rösta ListaN


  • Så sätt igång! Rösta är enkelt, de allra flesta kan göra det i studentportalen!


    Dansbandskung

    funka inte o köra den embed av någon anledning... men här är länken

    http://www.youtube.com/watch?v=P01hRhD0NGQ&playnext_from=PL&feature=PlayList&p=229CC9BC04B55C45&playnext=1&index=21


    Jag kanske skulle satsat på dansbandsmusiken? Det verkar ju vara inne, och finnas lite pengar och tjäna? Kanske ska hoppa av socionomprogrammet och satsa på det?

    Faktiskt, något som inte alla vet, så hade jag långa disskusioner för typ 7 år sedan med ett dansband från kalmar län. Men det passade inte med mitt liv och mina mål då, men nu kanske?

    TTD

    Det är totalt sanslöst. Jag får inte Transport Tycoon Delux o funka! Prövat med alla tillägg och allt som finns. Men de går tusan inte!

    Jag måste köpa en ny dator.

    Krig i lilla Hultsfred...

    undra om bägaren tillslut har kokat över? Rockparty har länge legat illa till i kommunen, och nu tryter nog de folkliga stödet ännu mer, nog för affärer får in ganska bra med pengar under festivalen, men i takt med att rockparty själva säljer mer på området, så minskar även den. Och även föreningarnas roll i hultsfred har minskat något otroligt, de har inte råd.

    Om folk kommer däremot överklaga och kriga så kommer de nog totalt bli inställt. Jag tycker dock också att den oanvända flygfältet vore ett kanonställe att förlägga festivalen på. De finns ju inga militära skyddsobjekt kvar så varför inte? Artisterna kan väl landa på oskarshamns flygplats istället? jag vet många som kommer köra dem gratis i så fall

    så nu är frågan, vågar jag köpa metallica biljetter? Jag skulle verkligen vilja gå o se dom...

    http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/31349/1/69/

    No-Bomull03

    Welcome to the world of bomull!

    Nu har jag suttit och slösurfat i en halvtimme, roligt värre. De blir ju inget roligare av att ingen kommer hit förens om typ 25 minuter tidigast. dessa akademiska kvartar.

    Skönt de är helg iaf. så mycket kan jag tycka. Måste gå en sväng över apoteket innan jag åker hem för dagen sen, hoppas vi blir någorlunda klara idag tidigt. Det vore skönt. de är ju trots allt fredag.....


    Mitt första Politiska inlägg i denna blogg....

    Synd jag inte läste aftonbladet igår tror jag det var... Men, iaf. stefan swärd skrev en intressant artikel om aborter.

    Aborter är inget enkelt ämne att disskutera, och det finns inga självklara svar.  Men dock att kalla det patrialkalt att inte tilllåta aborter tycker jag är lite extremt, likaså har jag hört de som anser att det är patrialkalt att ha fri abort, eftersom män då kan uttnyytja kvinnor utan att bry sig om konsekvenserna -. barn.

    Det stefan lyfter fram här är inte en fråga om abort ska vara fritt eller ej, utan just den moraliska dubbelheten i detta.

    Varför är det inte OK att könsabortera, dvs abortera bort pga av kön. När det är okej att välja bort barn som misstänks ha ex downs?


    Visst, jag förstår de som har invändingen att downs kan medfgöra problem för barnet, men Då tycker jag man ska ta till sig lite av sören olssons (Bert, sune mfl) inställning: "Det är en stor gåva att få vara med de här barnen"

    (http://www.alltombarn.se/barnhalsa/soren-olsson-ludvig-ar-en-karleksgava-1.16835)

    Så varför, är det okej att välja bort ett barn som skulle kunna ha ett handikapp, när det inte är okej och välja kön? vad är det som gör det mer hemskt?

    Det är en ekvation som inte funkar i mitt huvud.


    ps. Läs även:  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article403519.ab DS.


    Martin Stenmarck - Ta undulaten.

    Usch, jag känner mig riktigt opepp, hade hellre verkligen varit hemma och grejat idag. Eller, hade nog inte gjort något alls men, jag hade varit fri att göra det. Hade inte behövt vänta på bussen, hade inte behövt åka pendeltåg, hade inte behövt missa allt verkligen på minuten som jag gjorde i går när jag skulle hem.

    Även om vi lyckades städa hela lägenheten(nästan) igår så finns de ju lite o göra ändå.. Hur de nu gick till, jag skulle ju bara diska från början... Men de är ju bra de är gjort.

    Nehe. det står två stycken påsar med skräp o väntar på mig, får väl diciplinera mig och gå iväg med dem o åka till universitetet...

    O du glöm inte mata undulaten !

    speedy.

    My life is like a racing car hurtling towards the wall
    At the speed of sound
    My time has been so finely tuned
    But I've never seen a human being so tightly wound
    At times it seems beyond belief
    I just need a bit of relief
    Like a war-weary soldier
    Marching up and over the edge
    Take my hand and pull me up cause I'm falling too fast
    Somehow I've lost my way


    Ibland borde man stanna upp och titta omkring och andas...

    Hemlisar.

    Spelar på samma tema som stefan swärd, jag har hemligheter och det är upp till er att lista ut dem. Nu kommer det väl inte kanske vara en hemlis så länge till. En ledtråd är att det snart kommer ut i universitetsvärlden :P

    Annars....

    Så var det ett tag sen jag skrev, kommer inte riktigt ihåg vad som hänt sedan sist... Men typ:

    Varit i hultsfred på minisemester
    Varit på Campus Norrköping
    Suttit tre timmar i telefon och pratat pension och ITP och kollektiv avtal
    Haft flera scoutmöten.
    Har haft möte som kanske kan klassas som första personalmötet.

    (fick inte punktlistningen o funka. Typiskt när man väl försöker.)

    Mer på gång i min värld...Nja, inget kanske? Har en hektisk månad framför mig, och efter i måndags blev den något mer hektisk kände jag.

    Kom på en sak jag glömt nu... Oj. Kanske dags o ta tag i detta.

    Ha de gott


    RSS 2.0